Yhteystiedot

Itsenäisyyspuolueen Satakunnan piiri
Lena Wiksten, pj
Marjatta Herrala, siht
e-mail:
ipu.satakunta@gmail.com
Sihteerin puhelin
0407489145

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:143859 kpl

Antti Pesonen puhuu

ja vastaa kysymyksiin suorassa lähetyksessä Bambuserissa torstaina 7.10.2010 (ja maanantaina 14.3.2011 klo 19).

(Mielestäni tämä lähetys on niin hyvä, että myös niiden, jotka eivät voi katsella Bambuseria, pitäisi saada lukea oleellisimmat kohdat. Voit kuunnella lähetyksen, johon tämä lyhennelmä perustuu valitsemalla Ipu-TV:n linkin Itsenäisyyspuolueen sivuilta www.ipu.fi.)

Ensin kommentit Anne Sinnemäelle, joka on pyytänyt puolueiden puheenjohtajilta kannanottoja: YK:n operaatiot ok, mutta Afganistanissa mukana oleminen ei. Pitää tehdä rajanvetoja, mihin on varaa ja mihin ei. Sveitsin mallinen puolueettomuuspolitiikka on esikuvana. Hyökkäysaseistukseen on annettu 1,5 mrd. euroa. Nämä rahat olisi pitänyt antaa puolustusvoimien kehittämiseen.

Työurien pidentäminen: keskeistä olisi saada aikaan niitä työuria. Osa-aikaiset, pätkätyöläiset ja pienillä ansioilla töissä olevat ovat heikoilla. Automaatio on aiheuttanut sen, että koneet tekevät entistä suuremman osan työstä. Luulisi, että hallitusta kiinnostaisi työurien lyhentäminen.

Verotus: Eriarvoisuutta on vähennettävä. Verotus on tehokas keino tällaisen politiikan kehittämiseen. Alle 1000 euron tulot pitää saada verottomiksi.  Oikeudenmukaisempaa verotusta tarvitaan.

Palkkakilpailu ja ulkomainen halpatyövoima: Pesosen tänään laatima kannanotto sitä vastaan ”EU laillisti harmaan talouden” on luettavissa Itsenäisyyspuolueen sivuilla www.ipu.fi.

Suomen viranomaiset ovat voimattomia sen edessä, että EU on laillistanut ulkomaisen vuokratyön tuomisen Suomeen. Monet näistä yrityksistä lopettavat toimintansa, kun tulee maksujen aika. Niin kauan kuin Suomi on EU:n jäsen, ei tähän ongelmaan löydy ratkaisua. Suomen pitää lähteä EU:sta. Ratkaisu on yksinkertainen. Se kuulostaa silti monen mielestä vaikealta.

Eduskuntaan pitää valita sellaisia edustajia, jotka toteuttavat suomalaisen kansanvallan. Se vaatii asennemuutosta monilta suomalaisilta. Uskonpuutteesta on päästävä. Vaihtoehtojen puute on jo poistettu, koska Ipu toimii.

Kansanedustajien palkankorotukset puhuttavat. Meillä suomalaisilla on parhaat edustajat, mitä rahalla saa. Eduskuntapuolueiden jakama 40 miljoonan euron puoluetuki on saanut seurakseen monia palkkioita ym. lähteitä. Kun eduskunnan palkkoja viimeksi korotettiin, luvattiin, että saadaan parhaat voimat sinne. Olisiko kuitenkin parempi rakentaa sellainen yhteiskunta, joka on hyvä kaikille? Luottamushenkilöiden pitäisi myös miettiä, mikä on oikein? Tällaisten miettimiseen ei paras kannustin ole suuri palkka. Perusturvaa pitäisi miettiä.

Ipu osallistuu presidentinvaaleihin. Haluamme, että on mukana ehdokas, joka torjuu sotilasliitot, myös Naton. Samoin haluamme ulos EU:sta.

Asetamme eduskuntavaaleissa ehdokaslistat kaikkiin vaalipiireihin.

Kommentti: Maan tilanne on heikko. Hallituspolitiikka viimeiset 20 vuotta on saanut nykytilanteen aikaan. Vallanpitäjien pitäisi sallia vapaa keskustelu. Nyt vielä mennään ihan väärään suuntaan. On näennäinen sananvapaus. Osallistuminen keskusteluun on melko näennäinen.

Hannu kysyy: Läheisyysperiaatetta ei näy ei kuulu. IPU: Päätöksenteko on kaikilla tasoilla etääntynyt pois kansallisista parlamenteista. Tätä subsidiariteettia on mainostettu. Tämä on jäänyt kuolleeksi kirjaimeksi. EUn komissio päättää, missä tätä periaatetta käytetään eli missä se on tarpeen. Läheisyysperiaate on lähinnä irvokas.

Sari kysyy: Geenimuuntelu. Olen huolestunut Sirkka-Liisa Anttilan toimista. Sarin linkki: Geenimanipuloidun perunan käyttö rottakokeissa. IPU: Puhdas kotimainen ruoka on perusoikeus. Ipu otti kantaa taannoin siihen, että Suomessa aloitettiin geenimuunnellun perunan kokeet. Mistä ihmiset tietävät, milloin altistuvat geenimuunnellulle ruualle? Tämän varmistaminen on lähes mahdotonta, koska ruuan alkuperämerkinnät on poistettu.

Miten tiedämme, että geenimanipuloitu peruna ei päädy ruokapöytään? kysyy Sari. Saksan lihaskandaalista ei ole paljon puhuttu. Alkuperämerkinnät olisivat välttämättömät.

EUssa on omavalvonta. Sen lisäksi on viranomaiskeinoja. Systemaattinen rajavalvonta puuttuu sisärajoilta kokonaan. Siihen EU perustuukin. Suomeen tuodaan yhä enemmän sellaisia elintarvikkeita, joita ei olisi voitu tuoda itsenäisyyden aikana. Sari sanoo, että tämä ei kiinnosta. Pesosen mielestä asia on kiinnostava. Ruoka on tärkeä kaikille ikäryhmille.

Suomeen pitää saada poliittisista voimasuhteista riippumaton tuomioistuin. Nyt on pukki kaalimaan vartijana.  Mitkä päätökset ovat perustuslain mukaisia?

Ajattelen sitä, miten monet aikaisemmat eduskunnat ja hallitukset ovat tehneet päätöksiä liittymisestä EU:hun, eurosta ja Lissabonin sopimuksesta. Kyllä meillä olisi aihetta valtakunnanoikeuden käymiseen. Tuskin nämä, jotka ovat olleet näitä päätöksiä tekemässä ja istuvat valtakunnanoikeudessa, alkavat itseään jääväämään.

Politiikan suunnan muuttaminen on pääasia. Syyllisyyskysymykset ovat sen rinnalla vähäisempiä.

Onko talouden tahallinen romahduttaminen rikos? Tahallisuudesta voi olla vaikea saada näyttöä.

Suomi on ollut EUssa noin 16 vuotta. Nyt 75 mrd. valtionvelka kasvaa huimaavaa vauhtia. Valtion velkaannuttaminen on vakava asia. Miksi ei edes käydä keskustelua oman rahan palauttamisesta? Miksi ei keskustella siitä rahasta, joka tarvitaan? Kun Suomella on oma raha, velkaa ei tarvita.

Tämä euro on osa liittovaltiokehitystä. EU täyttää lähes kaikki valtion tunnusmerkit. Vain verotusoikeus ja oikeus sodan aloittamiseen puuttuvat.

EU-rahoitteiset projektit? Me emme tarvitsisi niitä, jos olisimme EUn ulkopuolella. Nyt maksamme enemmän kuin mitä sieltä saamme. Projektit on hyvä kysymys. Ipun sivuilta on tilattavissa kirjaa – painos taitaa olla loppunut. Yliopistotutkimus: projekteja on vertailtu 5 vuoden ajalta. Hyöty on jäänyt vähäiseksi. Ne työllistävät projektiväkeä aikansa. Jos nämä rahat olisi käytetty aluepolitiikan tapaan, hyöty olisi kestävämpi.

Projektit muodostavat tuplaorganisaation. Rahat kattavat noin kolmanneksen yleensä.

Miksi tarvittiin Lex Nokia? Nyt on ulkomainen johtaja. Suomalaiset johtajat sieltä erosivat. Mistä Lex Nokiassa oli kysymys? Tietosuoja-asioihin viitataan. Oliko Nokia lähtemässä ulkomaille? En pysty tähän vastaamaan. Nokian merkitys Suomelle on ollut aikamoinen. Nyt siitä noin 90 % on ulkomailla. Sopii toivoa, että sen toimintoja säilyy Suomessa.

Toinen kysymys on valtionosuuksista kunnille. Leikkauslistoja varmaan tehdään. Kuntien rahoituskriisi on ollut tosiasia jo toistakymmentä vuotta. Tämä johtuu perimmältään siitä, että Lipposen hallitus leikkasi valtion osuudet puoleen, että saatiin Suomi eurokuntoon. Suomi täytti kriteerit viimeisen päälle. Kreikka ei täyttänyt niitä ja vielä väärensi tilastojaan. Suomi maksaa nyt ulkomaisille suurpankeille, jotka ovat lainanneet Kreikalle. Kummeli: ”Artisti maksaa, jee jee”.

Ensimmäisen presidentin viesti ensimmäisenä virkapäivänään oli, että Eulle pitää saada verotusoikeus.  Inflaatiota koskeva kysymys: Rahavirrat käyvät Suomesta pois jäsenmaksujen ohella. Veron luonteisia rahavirtoja on muitakin. IMF ottaa vallan? Se on globalisaatiota ohjannut instituutio. Poistetaan esteitä ja mahdollistetaan ns. vapaa kauppa, joka on rikastuttanut suurimpia sijoittajia merkittävästi. Kehitysmaita on ohjattu myymään luonnonvarojaan juuri IMFn toimesta. Voidaanko pakottaa myymään sähkö- ja vesilaitoksia, jos niitä nyt enää on.

Mitä ajattelet siitä, että Soini on kiitellyt ydinvoimaratkaisua? Tästä ajattelen, että persuista löytyy ydinvoimaa vastustavia. Ydinvoiman puolesta on Timo Soini ja vaaliveturi Timo Putkonen.

Puolueilla pitäisi olla joitakin keskeisiä kysymyksiä, joihin sitouduttaisiin.

Meidän kantamme on, että ne, jotka ovat meillä ehdokkaina, pitävät kiinni seuraavista: 1) Suomi EU:sta ulos, 2) ei Suomea sotilasliittoihin, 3) kansanvallan lisääminen ja 4) oikeudenmukaisempi yhteiskuntakehitys. Eduskuntavaaliohjelmassa on 10 kohtaa, jotka ovat luettavissa sivuiltamme www.ipu.fi.

Keski-Euroopassa on korkeampi sähkön hinta. Täällä on ylituotantoon pakottaminen. On tehty päätökset kahdesta ydinvoimalaitoksesta. Tuleeko se koskaan toimintakuntoon? Mielestäni tämä energiapolitiikka on tällä hetkellä mieletöntä. Se jarruttaa edelleen uusiutuvaan energiaan siirtymistä. Jos tosissaan kehitettäisiin uusiutuvaa energiaa, se toisi maailmanlaajuisia markkinoita. Täällä ei ole parhaat olosuhteet aurinkoenergian tuotantoon eikä maatalouteen, mutta silti täällä pystytään tuottamaan ruokaa suomalaisille ja vieläpä vientiinkin.

Energiapolitiikka on Suomesta puuttunut. Vaihtoehtoja ei ole pohdittu Täällä on systemaattisesti jarrutettu uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa. Puheet ovat enemmänkin kosmetiikkaa. Öljyntuotannon tuotantopiikki saavutetaan. Koko energiajärjestelmä on uudistettava monestakin syystä. Suomessa tukeudutaan menneisyyteen. Jarrutetaan uusien teknologioiden kehittämistä ja uusia työpaikkoja.

Kenelle kuuluu vastuu huoltovarmuudesta? Sen täytyy olla valtiovallalla. Miten se pystyy vastuunsa epätoivottavassa tilanteessa kantamaan, se on epävarmaa.

Turkistarhaus: Emme ole ottaneet siihen kantaa puolueena. Ehdokkaat ottavat kantaa ilman ryhmäkuria.

Emme ole nähneet tarpeelliseksi muodostaa kaikista asioista puolueen kantaa. Emme myöskään vaadi näissä asioissa ryhmäkuria.

Miten Ipu suhtautuu sukupuolineutraaliin avioliittoon? Ehdokkaat ottavat itse kantaa.